
Ένας ειδικός αποκαλύπτει τις πιο εύκολες στρατηγικές για να διατηρείς τις μπανάνες φρέσκες και να αποφεύγεις την πρόωρη αλλοίωσή τους.
Οι μπανάνες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο αγαπητά φρούτα παγκοσμίως, ωστόσο είναι και ιδιαίτερα ευαίσθητες. Αγοράζοντάς τες πράσινες, μπορείς να παρατηρήσεις ότι σε μόλις δύο ημέρες αρχίζουν να εμφανίζονται καφέ κηλίδες. Με την πάροδο του χρόνου, οι μπανάνες ωριμάζουν υπερβολικά, χάνουν τη γεύση τους και τελικά καταλήγουν στα σκουπίδια.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, με τις σωστές μεθόδους αποθήκευσης, μπορείς να απολαύσεις τις μπανάνες σου φρέσκες για έως και δύο εβδομάδες.
Πολλοί κάνουν το λάθος να τοποθετούν τις μπανάνες σε σακούλες ή μπολ, θεωρώντας ότι έτσι τις προστατεύουν. Όμως, οι μπανάνες απαιτούν αέρα και σταθερή θερμοκρασία. Η εφημερίδα Express, με αναφορά σε ειδικούς του τομέα της υγιεινής, προτείνει ότι το καλύτερο σημείο είναι ο πάγκος της κουζίνας, μακριά από ηλιακό φως, υγρασία και θερμότητα από φούρνους και εστίες. Σε αυτό το περιβάλλον, η θερμοκρασία παραμένει σταθερή και η διαδικασία ωρίμανσης επιβραδύνεται.
Η μπανάνα, όπως και πολλά άλλα φρούτα, απελευθερώνει αιθυλένιο, μια ουσία που επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Όταν οι μπανάνες είναι συγκεντρωμένες μαζί ή σε κλειστό χώρο, αυτό το αέριο συγκεντρώνεται, επιταχύνοντας την αλλοίωση. Για να το καθυστερήσεις, αρκεί να απομονώσεις τις μπανάνες από το τσαμπί και να καλύψεις τα κοτσάνια τους με πλαστική μεμβράνη. Αυτή η μέθοδος περιορίζει τη διάχυση του αιθυλενίου, διασφαλίζοντας πολύτιμες ημέρες φρεσκάδας.
Το αποτέλεσμα; Μπανάνες που παραμένουν λαμπερές και γευστικές για έως και 15 ημέρες, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις στο ψυγείο. Δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο από λίγη προσοχή στην αποθήκευση και ένα κομμάτι μεμβράνης για να σταματήσεις την άσκοπη σπατάλη φρούτων και χρημάτων.
ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ